Kontakt:
Znajdź nas:
Twój schowek
(0)
0 szt.(0,00 )
Zaloguj się
Aparatura kontrolno-pomiarowa. 
Dystrybucja, serwis, kalibracja
AktualnościBaza wiedzy

Kontrola procesów CIP – monitoring przewodności i mętności z czujnikami Anderson-Negle

Miernik przewodności ILM-4 wersja rozdzielna

Oszczędność dzięki precyzyjnej kontroli CIP z wykorzystaniem czujników marki Anderson-Negele

W przemyśle spożywczym czyszczenie zgodnie z normami higienicznymi jest niezbędne dla zapewnienia jakości procesu. Jednak koszty eksploatacji systemów CIP mogą się znacznie różnić. Dzięki pomiarom przewodności i mętności z wykorzystaniem czujników Anderson-Negele można zmniejszyć straty i zwiększyć wydajność procesów CIP/SIP.

Mierniki przewodności i mętności Anderson-Negele

Mierniki przewodności ILM-4 i mierniki mętności ITM-51 firmy Anderson-Negele to aparatura, która która pozwala na:

  • zapewnienie powtarzalnych jakościowo wyników mycia,
  • zmniejszenie zużycia wody,
  • minimalizację straty produktu,
  • optymalizację czasu trwania poszczególnych etapów czyszczenia,
  • minimalizację kosztów środków czyszczących.

Jest to możliwe dzięki stałej analizie medium i przemian fazowych w czasie rzeczywistym.

Monitoring przewodności i mętności w procesach CIP

ILM-4 i ITM-51 w sposób ciągły monitorują przewodność i mętność cieczy w rurociągu, z czasem reakcji wynoszącym zaledwie około 1 sekundy. Pozwala to na zachowanie pełnej kontroli nad tym jaki produkt znajduje się w rurze, jakie jest stężenie produktu oraz jaka jest czystość produktu.

Dzięki wykorzystaniu odpowiednich czujników w procesie mycia CIP masz pewność, że zmiana fazy rozpocznie się automatycznie i dokładnie w odpowiednim momencie.

Jeśli masz pytania dotyczące wykorzystania czujników Anderson-Negele w procesach CIP w Twojej firmie, chcesz poprawić jakość procesów i jednocześnie zapewnić ich optymalizację oraz zredukować koszty procesów produkcyjnych,
skontaktuj się z dedykowanym specjalistą marki Anderson-Negele w Merazet:

 

Zobacz także: Konduktometr ILM-4 Anderson Negele w przemyśle spożywczym