Oszczędność dzięki precyzyjnej kontroli CIP z wykorzystaniem czujników marki Anderson-Negele
W przemyśle spożywczym czyszczenie zgodnie z normami higienicznymi jest niezbędne dla zapewnienia jakości procesu. Jednak koszty eksploatacji systemów CIP mogą się znacznie różnić. Dzięki pomiarom przewodności i mętności z wykorzystaniem czujników Anderson-Negele można zmniejszyć straty i zwiększyć wydajność procesów CIP/SIP.
Mierniki przewodności i mętności Anderson-Negele
Mierniki przewodności ILM-4 i mierniki mętności ITM-51 firmy Anderson-Negele to aparatura, która która pozwala na:
- zapewnienie powtarzalnych jakościowo wyników mycia,
- zmniejszenie zużycia wody,
- minimalizację straty produktu,
- optymalizację czasu trwania poszczególnych etapów czyszczenia,
- minimalizację kosztów środków czyszczących.
Jest to możliwe dzięki stałej analizie medium i przemian fazowych w czasie rzeczywistym.
Monitoring przewodności i mętności w procesach CIP
ILM-4 i ITM-51 w sposób ciągły monitorują przewodność i mętność cieczy w rurociągu, z czasem reakcji wynoszącym zaledwie około 1 sekundy. Pozwala to na zachowanie pełnej kontroli nad tym jaki produkt znajduje się w rurze, jakie jest stężenie produktu oraz jaka jest czystość produktu.
Dzięki wykorzystaniu odpowiednich czujników w procesie mycia CIP masz pewność, że zmiana fazy rozpocznie się automatycznie i dokładnie w odpowiednim momencie.
Jeśli masz pytania dotyczące wykorzystania czujników Anderson-Negele w procesach CIP w Twojej firmie, chcesz poprawić jakość procesów i jednocześnie zapewnić ich optymalizację oraz zredukować koszty procesów produkcyjnych,
skontaktuj się z dedykowanym specjalistą marki Anderson-Negele w Merazet: